Lokale Omroep Echt - Susteren

In de Bandert wordt een bruisend multifunctioneel familiepark

Er is druk gewerkt aan het leisurepark “In de Bandert”, de Bandertlaan is voorzien van een nieuw riool en het wegdek is ook klaar (wat fase 1 en 2 betreft).

De derde en laatste fase is medio september gereed. Het zwembad is inmiddels al geheel gerenoveerd en volop in gebruik. De officiële opening hiervan wordt gevierd op 8 september.

Bandert-luchtfoto
Foto: © Skyview Creative Media

Verder moet er nog een regionaal trainingscentrum judo (RTC) komen en is men druk bezig om het hoofdveld van EVV te vervangen door een kunstgrasveld, waarvan buiten EVV ook de jeugd van

RIOS’31 en Sint Joost gebruik gaan maken om te trainen en wedstrijden te spelen. Het aanleggen van het trimparcours, het plaatsen van bewegingstoestellen en bewegwijzering en het planten van de groenvoorziening zal gereed zijn in begin december. In de Bandert wordt een bruisend multifunctioneel familiepark.

In de multifunctionele ruimte bij de sporthal is de gemeente voornemens om een Huiskamer Extra project starten. Deze huiskamer is voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook bij de inrichting van de buitenomgeving wordt rekening gehouden met activiteiten en bewegen voor deze doelgroep.