Lokale Omroep Echt - Susteren

Bevrijdingspoging gevangenis Roermond: opnieuw 2 verdachten opgepakt

De politie heeft inmiddels een vijfde en zesde verdachte aangehouden voor de mislukte poging om een Amsterdamse liquidatieverdachte uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Foto: LOES

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. De vijfde verdachte zou zich volgens Het Parool zelf hebben gemeld bij de politie. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De zesde verdachte is opgepakt in Parijs. Inmiddels heeft de Nederlandse justitie om uitlevering van deze verdachte gevraagd.

Eerder deze week werd al een vierde verdachte aangehouden. De zes verdachten wilden vorige week woensdag Benaouf A., een kopstuk in de Amsterdamse Mocro-oorlog met een gekaapte helikopter bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Hij zit daar een gevangenisstraf uit van 12 jaar.

De Amsterdamse politie kwam echter op tijd achter de plannen en wist de helikopterkaping te voorkomen. In de nasleep werd in Oud-Roosteren na een wilde achtervolging één verdachte doodgeschoten. Een andere verdachte werd aangehouden. Bij een politie-actie in Maarheeze werd diezelfde dag een andere verdachte aangehouden.

Benaouf A. zit in de cel voor het aansturen van de liquidatie op de Amsterdamse-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Dat was in oktober 2012 buiten bij een hotel in Antwerpen. Bouhbouh werd door A. waarschijnlijk verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van 225 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Twee maanden later werd geprobeerd A. zelf te liquideren met automatische wapens. Dat mislukte, maar twee anderen overleefden het niet. Ook hier zou het zijn gegaan om een conflict over cocaïne. Deze schietpartij was het begin van de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.

Achtervolging Oud-Roosteren

Bij een wilde achtervolging heeft de politie woensdagmiddag een verdachte neergeschoten bij Oud-Roosteren.

Actuele informatie via: http://www.omroeploes.nl/dode-achtervolging-roosteren/#more-27424

Geplaatst door Lokale Omroep Echt Susteren – LOES op woensdag 11 oktober 2017

Schietpartij Roosteren

Update: Bekijk de persconferentie over de schietpartij in Roosteren.

Geplaatst door Lokale Omroep Echt Susteren – LOES op woensdag 11 oktober 2017