Lokale Omroep Echt - Susteren

De ‘Big Five’ van LOES-TV

Op oudjaarsdag zendt LOES-TV de best bekeken uitzendingen op Facebook en uitzending gemist uit. Tot die tijd telt LOES ACTUEEL af van 5 naar 1. Met vandaag een unieke vondst bij Bocage en de Gebrooker Fiets-challenge.

Tijdens de ontwikkeling van Bocage, een woningbouwproject aan de zuidrand van de bebouwde kom van Echt, is halverwege oktober een Merovingisch grafveld ontdekt. De vondst werd tijdens de Archeologiedagen in Susteren bekendgemaakt. LOES was erbij en bracht het nieuws als eerste naar buiten. Het filmpje is 2791 (!) keer bekeken op Facebook en nog eens 19 maal op uitzending gemist.


Begin september fietsten 15 helden uit Gebroek en omstreken in 3 dagen tijd bijna 500 kilometer langs het Pieterpad. Ze haalden daarmee bijna 16 000 euro op voor de strijd tegen kanker. LOES filmden de laatste zware kilometers, de emotionele finish en de bekendmaking van de eindbedragen.

Ook hebben onze vrijwilligers beelden gemaakt in de tent en van de herdenking bij de Annakapel. Daarnaast is er een interview met één van de deelnemers. De indrukwekkende reportage is maar liefst 234 keer bekeken op uitzending gemist.