Lokale Omroep Echt - Susteren

Bomvol programma rond Glazen Huis Echt-Susteren

Vrijdag om 11.00 uur worden Bart van Loon, Kevin Hoffmans en René de Serière door wethouder Peter Ruijten voor 52 uur opgesloten in het Glazen Huis bij de Stoba in Echt. In het huis ontvangen ze beroemde gasten, maar ook daarbuiten valt er genoeg te beleven.

Foto: Vondutchess Photography
Foto: Vondutchess Photography

Om 10.00 uur al begint de marathon-uitzending voor het goede doel met de warming-up. Vanaf dan is het te volgen op radio en televisie bij de Lokale Omroep Echt-Susteren en online via ghes.nl.

Later op vrijdag vindt vanaf 18.00 uur het Christmas Evening Shopping plaats in het centrum van Echt. Een druk programma met een levende kerststal, kerstman met arrenslee en een streekproductenmarkt door ’t Smalste Stukje Nederland.

Om 19.00 uur is er bij Sportcity een spinningmarathon. Ook bij het glazen huis op de bovenstestraat in Echt staan er 52 uur lang spinningfietsen. Het opgehaalde bedrag gaat naar Glazen Huis Echt-Susteren. Om 21.00 uur treedt Dan Vanhoudt & Friends gratis op in Café Stoba.

Zondag om 15.00 uur worden de dj’s uit het huis gehaald. Dit keer kun jij dat doen! Bied met jouw vereniging, bedrijf of vriendenclub op dit unieke veilingitem en haal Bart, Kevin en René live op televisie, radio en internetstream uit het huis. Aansluitend is er in Café Stoba een Limburgs artiestengala en wordt de veiling gehouden. Artiesten als Ron van Richting Roy, Patrick Roger, Don Kiesjot, Volle Pulle en Ricky Gold treden belangeloos op. De entree is gratis.

Daarnaast komen er tal van gasten langs in het glazen huis; Bram Vergoossen, Trinité, Claudine Roemen (allen vrijdag), Joey Craemers, Robert Sonnemans, De Knöppele, Feliz, Jack en Ton, Lei Hannen, Alois Huizinga, Gerard Kielenstijn (allen zaterdag), Jay van Veggel en Kirsten Berkx (beide zondag).

Glazen Huis Echt-Susteren komt dit jaar in actie tegen de stille killer longontsteking die elke 35 seconden een kinderleven eist. Elk jaar sterven meer dan 900 000 jonge kinderen (bijna 2500 per dag!) aan deze ziekte. Dat is meer dan aan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. De hulporganisatie ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Vrijwilligers informeren ouders over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis.

Jij kunt deze kinderen redden. Vraag een plaatje aan, bied op een veilingitem of organiseer zelf een actie! Kijk op ghes.nl hoe je mee kunt doen. Laat ze niet stikken!