Lokale Omroep Echt - Susteren

Celstraf voor gewelddadige overval op prostituee in vakantiewoning Susteren

Een 25-jarige Rotterdammer is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor een gewelddadige overval in een vakantiewoning in Susteren.

Foto: Rechtspraak.nl

Op 7 mei 2014 maakte de verdachte een afspraak met een jonge vrouw, die vanuit een vakantiehuisje in Susteren als prostituee werkte. Eenmaal in de woning sloeg hij de vrouw, probeerde haar mond en ogen af te plakken met tape en haar handen vast te binden met tiewraps.

De verdachte ging er uiteindelijk vandoor met 60 euro. Lange tijd was er geen spoor van de dader, totdat de verdachte in 2015 voor een ander strafbaar feit werd opgepakt en DNA-materiaal moest afstaan. Er bleek een match te zijn met het DNA dat in Susteren was aangetroffen.

De rechtbank in Roermond vindt op basis van dit DNA-onderzoek bewezen dat de verdachte schuldig is. De verklaringen die de hij heeft gegeven voor het aantreffen van zijn DNA op de tape en op een handdoek in de vakantiewoning acht de rechtbank ongeloofwaardig.

De man wordt veroordeeld voor afpersing en krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden. De rechtbank houdt daarbij van de ene kant rekening met de impact van de gebeurtenissen op het slachtoffer en van de andere kant met de ernst van de toch wel wat amateuristische overval. Daarnaast laat de rechtbank meewegen dat de verdachte nog relatief jong is, op het punt stond om een nieuwe studie te beginnen en zijn leven graag een positieve wending wil geven.