Lokale Omroep Echt - Susteren

Decathlon Dikke Banden Race 3 september van 13:00-15:00

Door mee te doen aan een Dikke Banden Race maken kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de wielersport. Op zondag 3 september 2017 kun je tijdens de 10e Kernen Omloop Echt-Susteren met dit evenement kennismaken en/of meedoen.

Ben je 7 jaar en niet ouder dan 12 jaar? Heb je geen wielerlicentie bij de KNWU of een andere gelijkaardige (internationale) organisatie? Dan mag je op 3 september met je eigen fiets deelnemen aan de Dikke Banden Race in Echt-Susteren. De Dikke Banden Race wordt georganiseerd in samenwerking met Decathlon.
Er wordt gestart in 3 leeftijdsgroepen:
Categorie 1: meisjes/jongens van 7 en 8 jaar, rijden 3 rondjes. De start is om: 13.30 uur.
Rugnummer afhalen vanaf 13.00 uur.

Categorie 2: meisjes/jongens van 9 en 10 jaar, rijden 5 rondjes. De start is om: 14.00 uur. Rugnummer afhalen vanaf 13.30 uur.

Categorie 3: meisjes/jongens van 11 en 12 jaar, rijden 7 rondjes. De start is om: 14.30 uur.
Rugnummer afhalen vanaf 14.00 uur.

Startplaats: Nieuwe Markt in Echt, gemeente Echt-Susteren
Kosten?: Geen, helemaal gratis
Rugnummers?: Af te halen bij de Dikke Banden Race stand op de Nieuwe Markt in Echt op 3 september (vooraf inschrijven gewenst: www.kernenomloop.nl)
Parcours: Start/finish, dan links de Prins Hendrikstraat in, weer links naar de Gasthuisstraat, weer links naar de Molenweg en weer links naar de finish. Elk rondje is 650 meter lang.
Opmerking: Deelname aan de DDBR is op eigen risico
Nu inschrijven voor de Dikke Banden Race op www.kernenomloop.nl .
Je mag meedoen met een gewone fiets, een mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 mm. Fietsen met versnelling zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn helaas niet toegestaan. LET OP! Op deze onderdelen zal streng worden gecontroleerd!
De eerste die de finishlijn passeert, zowel jongen als meisje van iedere categorie, ontvangt bloemen, een echte prijsbeker en wordt ook nog eens uitgebreid gehuldigd op het erepodium compleet met fotografen!
De huldiging van alle categorie├źn vindt plaats na de 1e passage van het wielerpeloton rond de klok van 15.30 uur. En alsof de huldiging nog niet genoeg is. De winnaars mogen ook nog eens naar de landelijke Finale Dag waar om de titel Dikke Banden Race van Nederland gestreden wordt.

Net niet gewonnen? Dan krijg je toch een prijs. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een fraaie herinneringsmedaille.