Lokale Omroep Echt - Susteren

Dierenambulance Midden-Limburg rijdt niet meer in Echt-Susteren

Dierenambulance Midden-Limburg (DAML) is per direct gestopt met uitrijden naar Echt-Susteren.

Gewonde wilde dieren zoals vogels en egels zullen daardoor wederom niet worden opgehaald. Voor gewonde huisdieren zoals honden en katten kunnen inwoners wel gewoon blijven bellen naar het Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born.

DAML reageert teleurgesteld op Facebook. “We kregen opeens bericht vanuit de gemeente Echt-Susteren, dat we toch niet betaald gaan worden voor onze diensten. De ambtenaar die ons dit bericht had gestuurd, scheen het niet goed begrepen te hebben, en niet bevoegd te zijn om ons deze toezegging te doen.”

DAML en de Gemeente Echt-Susteren hebben al sinds maart 2016 een conflict over de vergoeding van de onkosten. “Met DAML is er nooit een contract geweest”, meldde een woordvoerder van de gemeente in november 2016 aan de redactie van LOES ACTUEEL. “Bij een controle van onze administratie is gebleken dat er (onterecht) betalingen aan DAML zijn gedaan.” Tot maart kreeg DAML de onkosten namelijk wel vergoed van de gemeente.

Vorige week leek er ineens schot in de zaak te komen. DAML had een mail (zie stukje daarvan in de foto hieronder) ontvangen van de gemeente dat de facturen weer betaald zouden worden. LOES heeft de mail en facturen ingezien. Deze waren duidelijk en leken geen twijfel meer over te laten over de financiële afhandeling van dit conflict.

Foto: Lokale Omroep Echt-Susteren

Afgelopen weekend ontstond er toch ineens verwarring over deze mail. Een woordvoerder van de gemeente liet ons weten dat de berichtgeving over het betalen van DAML niet klopte. “Er is geen raadsbesluit of collegebesluit over genomen en er is nog steeds geen getekend contract. Een ambtenaar (die hier niet voor bevoegd is) heeft een uitspraak gedaan die niet kortgesloten is, laat staan rechtsgeldig is.”