Lokale Omroep Echt - Susteren

Dirigent van fanfare Dieteren Bart Deckers wordt nieuwe dirigent van LBM jeugdorkest

Met trots presenteert de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) haar nieuwe dirigent voor het LBM Jeugdorkest: Bart Deckers (1985).

Foto: Huub Tonnaer

Daarmee volgt Bart Deckers Björn Bus op, die zich jarenlang heeft ingezet voor de LBM in het algemeen en specifiek voor het LBM Jeugdorkest. Barts aanstekelijk enthousiasme en bruisende ideeën zijn doorslaggevend geweest in zijn benoeming als nieuwe dirigent van het LBM Jeugdorkest.

Bart Deckers begon zijn muzikale carrière als trombonist bij Harmonie Amicitia in Boukoul. Zijn tromboneleraar was Ger Reijnders. Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar tuba en werd Rob Geurts zijn docent. Nadat hij zijn MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk had afgerond, ging hij naar het Artez Conservatorium in Enschede alwaar hij studeerde bij hoofdvakdocent Joost Smeets.

Gelijktijdig studeerde hij ook aan het Mozarteum in Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir. In 2009 studeerde hij cum laude af. Na zijn tubastudie is hij begonnen aan de opleiding HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij in september 2013 met goed gevolg afgerond. Masterclasses heeft hij gevolgd bij onder andere Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers.

Bart Deckers remplaceerde en remplaceert nog regelmatig bij onder andere het Orkest van het Oosten (Nederlands symfonieorkest), het Sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester, het Residentie Orkest, philharmonie zuidnederland en speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest. Verder heeft hij onder grote dirigenten mogen musiceren, zoals Jaap van Zweden, Sir. Simon Russle Davis, Neeme Järvi en Michel Tabchnik.

Ook heeft hij verschillende solo-optredens mogen verzorgen met onder andere Harmonie St. Michaël Thorn en JungeBläserPhilharmonie NRW. Met de ervaringen die hij opdeed en doet in de symfonische wereld dirigeert hij actief in de HaFaBra-muziekwereld. Momenteel is hij dirigent van Fanfare Eendracht Dieteren, Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Fanfare St. Cornelius Vortum-Mullem, Fanfare St. Wiro ’t Reutje Sint-Odiliënberg, Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en Fanfare Eendracht Baarlo.