Lokale Omroep Echt - Susteren

Dolen en dwalen in het Peyer kerstdoolhof

Zaterdag opent wethouder Peter Ruijten om 15.00 uur het sfeervol verlichte kerstdoolhof aan de Brugweg in Pey, naast Leo’s café. De opbrengst van de entree gaat volledig naar de vervanging van het kerkorgel in de parochiekerk van Pey.

Foto: Katinka Muyres
Foto: Katinka Muyres

Een doolhof/dwaaltuin is een padenstelsel waar van begin tot eind keuzes gemaakt moeten worden over de te volgen weg. Het is opzettelijk zo ontworpen en aangelegd dat het vinden van de weg moeilijk is.

Er zijn telkens splitsingen in de paden en sommige paden lopen dood. Verdwalen en telkens op een dwaalspoor gezet worden in een veilige setting zoals in een doolhof, spreekt een grote groep mensen aan.

Het is een vorm van vermaak waarbij je voor even kunt ervaren hoe het is om letterlijk je weg te moeten zoeken.

Je zou het dolen in het Peyer kerstdoolhof kunnen vergelijken met het kijken naar een enge film waarin je, veilig in een bioscoopstoel gezeten, je de stuipen op het lijf laat jagen door nare buitenaardse wezens. Het dolen in het Peyer kerstdoolhof is een milde vorm van vrijwillig de spanning opzoeken.

Bezoek het doolhof met jouw bedrijf in het kader van onthaasting. Ook verenigingen zijn welkom. Met het inbouwen van de aanwezige spelelementen kunnen zij hun leden een leuke middag/avond bezorgen. Maar je kan ook met het gezin gezellig dolen. Maak een selfie met op de achtergrond een grote digitale klok waarop je kunt zien welke tijd je hebt neergezet. Er zijn per leeftijdscategorie enkele leuke prijsjes te winnen. Misschien is er ook een pokémon te zien…

Tenslotte kan men napraten in de verwarmde tent naast de doolhof onder het genot van vers gebakken wafels met dampende chocolademelk of een Glühwijn. Er wordt een bepaald bedrag aan entree gevraagd. De opbrengst komt weer geheel ten goede aan de vervanging van het kerkorgel in de parochiekerk Pey. Je kunt ook doneren door jouw gift over te maken naar bankrekeningnummer NL09RABO0303456051 ten name van stichting Ad Arbitrium Nostrum o.v.v. kerkorgel.

De openingstijden zijn:

  • Zaterdag 17 en vrijdag 23 december van 15.00 tot 21.00 uur
  • Zondag 18 december, woensdag 21 december, maandag 26 december, woensdag 28 december en vrijdag 30 december van 14.00 uur tot 21.00 uur.

De Lokale Omroep Echt-Susteren blikte afgelopen zaterdag tijdens de orgeldag in Pey alvast vooruit op de opening van het doolhof. Bekijk het hieronder!