Lokale Omroep Echt - Susteren

Dongen nieuwe tegenstander EVV in Derde Divisie

Het voetballandschap gaat er komend seizoen anders uitzien. In de Derde Divisie Zondag zal EVV het moeten opnemen tegen diverse nieuwe tegenstanders, zoals Dongen.

De ploeg uit Echt stelt de nieuwe tegenstanders de komende periode zelf aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Dongen.

© VV Dongen
© VV Dongen

Op 1 augustus 1923 fuseerden DVC en Olympia tot Dongense Sportvereniging Dongen-Vooruit, afgekort D.V. Na enkele naamsveranderingen te hebben ondergaan, speelt de club vanaf 1944 onder de huidige naam en de clubkleuren zijn inmiddels geel en blauw geworden.

Het succesvolste seizoen voor de nieuwbakken Derde Divisionist was 2010. Dongen werd toen kampioen in de eerste klasse C en promoveerde naar de Hoofdklasse.

In datzelfde jaar werd ook de districtsbeker in de wacht gesleept door in de finale Vlissingen met 2-0 te verslaan. In de landelijke beker wonnen de Dongenaren in de finale met maar liefst 5-1 van SWZ Sneek. Daarmee werd ook die prijs in de wacht gesleept.

Afgelopen seizoen werd Dongen op overtuigende wijze kampioen in de Hoofdklasse B en dat met maar liefst 9 punten voorsprong op de nummers 2 en 3 OSS’20 en EHC. De Brabanders zullen proberen een vaste waarde te blijven in de Derde Divisie.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma