Lokale Omroep Echt - Susteren

Doodgeschoten man Oud-Roosteren is Fransman

De man die vorige week na een wilde achtervolging door de politie werd doodgeschoten, is een 30-jarige Fransman.

Foto: LOES

Dat bevestigt de Franse justitie aan De Limburger. De man was een bekende van de Franse politie vanwege kleine criminele activiteiten zoals diefstal.

De 30-jarige Fransman wilde vorige week woensdag Benaouf A., een kopstuk in de Amsterdamse Mocro-oorlog met een gekaapte helikopter bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Hij zit daar een gevangenisstraf uit van 12 jaar. De Amsterdamse politie kwam echter op tijd achter de plannen en wist de helikopterkaping te voorkomen.

Volgens De Limburger blijft de link tussen de Fransman en Benaouf A. onduidelijk. Benaouf A. zit in de cel voor het aansturen van de liquidatie op de Amsterdamse-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Dat was in oktober 2012 buiten bij een hotel in Antwerpen. Bouhbouh werd door A. waarschijnlijk verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van 225 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Twee maanden later werd geprobeerd A. zelf te liquideren met automatische wapens. Dat mislukte, maar twee anderen overleefden het niet. Ook hier zou het zijn gegaan om een conflict over cocaïne. Deze schietpartij was het begin van de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.