Lokale Omroep Echt - Susteren

Drumband schutterij St. Joseph Buchten dubbel Nederlands kampioen

Zaterdag 20 januari heeft de drumband van Schutterij St. Joseph Buchten deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest 2018 in Sportcentrum Arcus Wijchen.

In de tweede divisie Sectie blaaskorpsen werd als concertwerk Porto Alegre Cha Cha van J.G. Schroen uitgevoerd. Als marcherend werk werd gekozen voor Vlengendaal Mars, eveneens van J.G. Schroen. Onder de leiding van instructeur John Maassen en tamboer-maître Mathijs Coolen wisten de muzikanten zowel concerterend als marcherend de titel Nederlands Kampioen in de wacht te slepen.

De jury beoordeelde deze werken met een score van 86 punten voor het concertwerk en 85,33 punten voor de marcherende uitvoering. Een zeer puike prestatie van de drumband en instructeur, omdat er slechts een gering aantal extra repetities nodig waren. Nadat de jury alle uitslagen bekend had gemaakt, kon ieder korps afmarcheren en kon het feest beginnen.

Na terugkeer van het korps met de bus in Buchten werd nog in optocht opgemarcheerd naar café De Bar, waar nog enkele uurtjes feest werd gevierd en waar de uitbaters Paul en Ingrid voor een lekkere hap hadden gezorgd en natuurlijk een goed glas bier.

In een plezierige en ontspannen sfeer werd nog eens teruggeblikt op het concoursoptreden en werd instructeur John Maassen in de bloemetjes gezet.

Foto: Schutterij St. Joseph Buchten