Lokale Omroep Echt - Susteren

Duitsland: ‘Moordverdachte Andy de Heus kan uitgeleverd worden’

Ronny S. uit Sittard, de hoofdverdachte in de moordzaak van Andy de Heus uit Pey, zit in Duitsland een gevangenisstraf uit.

Foto: Politie Echt

Maar volgens hoofdofficier van Justitie Paul Jansen van het parket in het Duitse Bochum kan Ronny S. gewoon per direct uitgeleverd worden aan Nederland. Dat meldt De Limburger.

Het Openbaar Ministerie in Limburg onderzoekt of het mogelijk is de moordverdachte (tijdelijk) over te brengen naar ons land, laat het in een reactie weten aan de Limburgse krant.

Volgens het Limburgse parket zou er in Duitsland echter een nieuwe strafzaak lopen tegen Ronny S wegens betrokkenheid bij een mysterieuze moordzaak. Maar dat onderzoek zit volgens de Duitse justitie muurvast.

Ronnie S. (48) uit Overhoven-Sittard wordt als cruciale verdachte aangemerkt. De mobiele telefoon van De Heus is op de avond van de verdwijning uit de lucht gegaan aan de Maaseikerweg in Susteren. Daar was toen ook de gsm van S..

Hij zit echter sinds augustus 2015 al in de gevangenis van Bochum voor smokkel van grote hoeveelheden hard- en softdrugs. Begin april 2016 wordt hij door de Duitse rechtbank veroordeeld tot 4 jaar en 8 maanden cel.

Andy de Heus uit Pey, vader van 2 kinderen, werd sinds 18 december 2012 vermist nadat hij zijn woning in Pey verliet. Zijn grijze Volkswagen Caddy werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Jarenlang werd er naar hem gezocht.

Donderdagmiddag 18 februari 2016 werd het lichaam van Andy de Heus na technisch onderzoek aangetroffen bij een visvijver in Stevensweert. Dinsdag 16 februari 2016 startte de politie met een zoekactie waarbij onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden werden ingezet.


Al het nieuws over de vermissing van en moord op Andy de Heus uit Pey