Lokale Omroep Echt - Susteren

Voor elkaar pas, OV-chipkaart voor Omnibuzz klanten met Wmo-indicatie vervoer

De afgelopen periode heeft Omnibuzz samen met Arriva gewerkt aan een Voor Elkaar Pas (VEP). Deze VEP is een OV-chipkaart voor Omnibuzz klanten met een Wmo-indicatie vervoer.

De pas is een op maat gemaakte vervoerskaart voor de Omnibuzz klanten. U betaalt hiervoor de gebruikelijke OV-chipkaart kosten. Met deze pas kunt u binnen Limburg met korting in de bussen en in de daluren met de treinen van Arriva reizen. U kunt met dezelfde pas ook in het Omnibuzz vervoer reizen. Bovendien kunt u een extra begeleiderspas aanschaffen waarmee een begeleider binnen Limburg gratis mee mag reizen in de bussen en treinen van Arriva.

Voor klanten die niet met het OV willen of kunnen reizen, verandert er niets. Zij krijgen geen VEP, maar behouden hun huidige vervoerspas en kunnen gewoon met Omnibuzz blijven reizen. Omdat de VEP een zakelijke OV-chipkaart is, kunt u met dezelfde pas tegen het reguliere tarief ook buiten Limburg reizen. Het reguliere tarief geldt eveneens voor reizen binnen Limburg met andere vervoerders dan Arriva.

De Voor Elkaar Pas is dus geldig in diverse vervoermiddelen bij verschillende vervoerders in heel Nederland: van trein, (water)bus, tram tot metro. De korting geldt alleen voor de Arriva bussen en treinen binnen Limburg. Door Omnibuzz en Arriva is er gewerkt aan een product waarmee het zelfstandig reizen met het OV voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar wordt. Bovendien biedt de pas het voordeel dat gemaakte reizen achteraf in rekening worden gebracht. U hoeft geen saldo op te laden en zich geen zorgen te maken dat bij het inchecken te weinig saldo op de kaart staat en u niet verder kunt reizen.

Omnibuzz gaat de Voor Elkaar Pas gefaseerd in Limburg verstrekken, vanaf 1 augustus is er gestart met de uitrol van de eerste passen. De VEP is direct na ontvangst geschikt voor gebruik.  Meer informatie vindt u hier.