Lokale Omroep Echt - Susteren

Ernst Daniël Smid heeft de “Stemmen” bekend gemaakt

Noëlle, Femke en Peter zullen als ‘beste stemmen’ tijdens de mega-sing-a-long op 9 september optreden op de markt in Sittard.

ernst-daniel-smid-masterclassOp zondag 20 augustus gaf Ernst Daniël Smid een masterclass in Schouwburg De Domijnen. Doel van deze masterclass was het ontdekken, en waar mogelijk bijschaven, van het vocale talent uit de regio. Voor de beste stemmen van de dag lag er een bijzondere beloning in het vooruitzicht. Een optreden tijdens de mega-sing-a-long met Ernst Daniël Smid op de Markt in Sittard op 9 september .

Met maar liefst 48 kandidaten, tussen de 13 en 78 jaar, had Ernst Daniël een pittige klus om tussen alle talent de beste stemmen te selecteren, maar hij is tot een beslissing gekomen. De beste stemmen van Sittard-Geleen zijn geworden: Noëlle Hendrix (18 jaar), Femke Bruls (40 jaar) en Peter Schurkens (55 jaar).

Noëlle Hendrix
Noëlle zingt en acteert al vanaf haar zesde jaar. Ze volgde toneellessen bij het Sittardse Pitboeltheater en musicallessen bij Artamuse in Geleen. Zij trad diverse malen op bij activiteiten van De Domijnen, zoals het Open Podium en de opening van de Week van de Amateurkunsten. Begin dit jaar mocht Noëlle, na een talentenjacht, ook een nummer zingen in de theatershow van Karin Bloemen.

femke-brulsFemke Bruls
Femke zingt niet professioneel, maar heeft wel, toen zij 20 jaar was, enkele jaren meegedaan met het Nederlands Musical Ensemble in Zoetermeer en Valkenburg. Verder stond zij op het podium tijdens kluchten, concerten, kindertheater en de Zittesje Revuu. Onlangs pakte zij haar passie voor zingen en performen weer op, wat nu op 9 september resulteert in een duet met Ernst Daniël Smid. “Het is een droom die uitkomt om als geboren en getogen Sittardse op de Markt van Sittard te mogen zingen.”

Peter Schurkens
Peter zingt uitsluitend als hobby en heeft nog nooit zangles gehad. Een waar natuurtalent dus. Met zijn vertolking van Nessun dorma maakt hij grote indruk op Ernst Daniël Smid. Peter trad wel al vaker op, tijdens plechtigheden als bruiloften, optredens met harmonieën en sinds 1995 in de Zittesje Revuu.

Noëlle, Femke en Peter staan op 9 september op het podium tijdens de sing-a-long met Ernst Daniël Smid. Tijdens de sing-a-long wordt het publiek uitgenodigd mee te zingen met evergreens, musicalhits en bekend licht-klassiek repertoire. Iedereen, die van zingen houdt, is welkom. Teksten worden ter plekke uitgedeeld.

In de onderstaande opname die gemaakt is tijdens de masterclass kunt u Femke haar stem al eens beluisteren.