Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV Echt bekert verder na ruime overwinning op Olde Veste

Voetbalclub EVV uit Echt heeft zaterdagavond in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-Beker met 4-1 gewonnen van Olde Veste.

Foto: Amber Muyres

In de eerste helft kreeg EVV een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar de ploeg uit Echt was niet effectief; alle schoten en kopballen verdwenen over of naast het doel.

Olde Veste loerde op de counter en met name spits Constansia was een echte handenbinder. Zo kon de snelle aanvaller in de 21e minuut ternauwernood worden afgestopt, toen hij vrij voor EVV-keeper Michel Vercruysse verscheen.

In de 41e minuut kwam Olde Veste dan toch op voorsprong. Na een vrije trap was het verdediger Jordy Blijma die raak kopte: 0-1.

EVV startte zeer fel aan de tweede helft en de druk op het doel van de gasten werd steeds groter. In de 53e minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker: 1-1. Na een prima voorzet van Shaquille Simmons was het Jazko Dzurlic die raak knalde. Olde Veste werd vervolgens steeds verder teruggedrongen. In de 63e minuut werd Rick Polman neergelegd door Olde Veste-doelman De Wit. De EVV-spits nam zelf de penalty en bracht EVV op voorsprong: 2-1. De Wit ontving voor zijn actie een gele kaart.

Zeven minuten later ging hij opnieuw in de fout. Nu werd Shaquille Simmons gevloerd. Weer een strafschop, de tweede gele kaart en dus rood voor De Wit. Na enig oponthoud was het uiteindelijk reservespeler Kloeten die de plaats in het doel innam. Tegen de strafschop van Jeremy Lemmens (die na een kort Spaans avontuur weer terug is bij EVV) had hij geen verweer: 3-1. In de 88e minuut was het Rick Geenen die na een corner voor de 4-1 eindstand zorgde.

Woensdag treedt EVV in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-Beker aan tegen VVSB. Dat belooft een moeilijke wedstrijd te worden. VVSB speelt in de Tweede Divisie, terwijl EVV een niveau lager uitkomt in de Derde Divisie. De wedstrijd in Noordwijkerhout begint om 19.30 uur.