Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV Echt speelt tegen ploeg in vorm

Zondag 29 april om 14.30 uur staat in de Derde Divisie de dertigste competitieronde op het programma. Voor EVV staat een thuiswedstrijd tegen Westlandia op de rol.

Foto: Amber Muyres

De club uit Naaldwijk is na een slechte eerste competitiehelft bezig aan een prima serie. Van de laatste negen duels werden er acht gewonnen, waaronder een 4-1 overwinning tegen EVV. Door die goede reeks is de ploeg van trainer Edwin Grünholz nog volop in de race voor de derde periodetitel. Het zal dus een zware klus worden voor EVV.

Toch is het vertrouwen de laatste weken een stuk gestegen bij de ploeg uit Echt. De 0-1 winst afgelopen zondag in Cuijk was zeer belangrijk. Het gat naar de nacompetitieplaatsen is nu 8 punten.

Trainer Kevin van Dessel zal het zondag moeten doen zonder aanvoerder Michel Vercruysse. De keeper liep tegen JVC Cuijk tegen zijn vijfde gele kaart aan en is dus geschorst. Tweede doelman Tim van Renselaar zal zodoende zondag zijn debuut maken in de derde divisie.

Na het duel tegen Westlandia speelt EVV vervolgens twee keer op zaterdagavond. Op 5 mei in Arnhem tegen titelkandidaat Jong Vitesse (19.30 uur) en op 12 mei thuis tegen Jong De Graafschap (ook 19.30 uur). De laatste twee duels zijn weer op zondag: op 20 mei in Heemskerk tegen Ado’20 en op 27 mei wordt het seizoen in Echt afgesloten tegen Quick uit Den Haag.