Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV ontvangt titelkandidaat UNA

Paaszaterdag om 19.30 uur ontvangt EVV in sportpark In de Bandert in Echt UNA. De ploeg uit Veldhoven strijdt samen met Jong Vitesse om de titel in de Derde Divisie zondag.

Foto: Amber Muyres

De beloften uit Arnhem voeren de ranglijst aan met 52 punten uit 25 duels. UNA volgt op 2 punten, maar heeft een duel minder gespeeld. Een eventueel kampioenschap zou betekenen dat UNA na een jaar afwezigheid weer terug zou keren naar de Tweede Divisie. Vorig seizoen degradeerde UNA via de nacompetitie. En dat terwijl men in de competitie toch 41 punten had behaald. Normaliter is zo’n puntentotaal altijd een garantie voor klassenbehoud.

Maar dat was dus vorig seizoen niet het geval. EVV en UNA speelden voor het eerst tegen elkaar op 10 oktober 2014, destijds in de hoofdklasse. EVV won dat duel met 1-0. In de loop der jaren troffen beide clubs elkaar 21 keer. Acht keer was EVV de bovenliggende partij. Zes keer won UNA. Het eerste duel dit seizoen in Veldhoven won UNA met 2-1. In de laatste 20 minuten boog de thuisclub toen de 0-1 achterstand om.

Afgelopen zondag trok UNA naar Groningen voor het duel tegen Be Quick1887 en won redelijk gemakkelijk met 3-0. EVV speelde in Naaldwijk tegen Westlandia en wist de neerwaartse spiraal niet te stoppen. Westlandia was in de eerste helft heer en meester en kwam in de tweede helft, ondanks een rode kaart, niet meer in de problemen (4-1). Gelukkig voor EVV verloren ook alle andere ploegen onderin hun inhaalwedstrijd.