Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV pakt in slecht duel toch 3 punten

EVV heeft zondagmiddag ook haar tweede duel na de winterstop gewonnen. In Utrecht was een doelpunt van Rick Polman voldoende voor de 3 punten.

Magreb’90 kende een hectische voorbereiding op het duel tegen EVV. Trainer Aart Jan van Boksel besloot donderdagavond het bijltje erbij neer te gooien. Hij was in het begin van het seizoen ook al eens 4 duels de hoofdcoach, maar besloot toen te stoppen. In de winterstop keerde hij terug, maar dat was dus niet van lange duur.

Jamal Yahiaoui zat zondagmiddag op de bank en is de vijfde trainer die dit seizoen voor de groep staat. De grote vraag was natuurlijk hoe de spelersgroep zou reageren. Geruchten dat diverse spelers zouden zijn opgestapt, waren niet juist. Magreb’90 startte met haar vaste basis. De thuisclub begon heel enthousiast, maar veel aanvallen strandden voor de zestien. De precisie ontbrak. En dat was ook bij EVV het geval.

Zodoende zagen de 200 toeschouwers een rommelige eerste helft met heel veel balverlies aan beide zijden. In de 36e minuut kwam EVV op voorsprong: een prima steekbal van Michele Zotti op Rick Polman, werd door de EVV-spits voorbij Magreb-doelman Mounir Ouaj getikt: 0-1. Het achtste competitiedoelpunt van Rick.

Van links naar rechts: Rick Polman van EVV en Emillo Samseij van Magreb’90. Foto: Orange Pictures/Bart Tummers Fotografie

In de tweede helft werd het er niet beter op. De thuisclub probeerde met veel enthousiasme de wedstrijd te kantelen, maar kwam amper voor het doel van Michel Vercruysse. EVV kreeg op de counter diverse kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo schoot Rick Polman op doel, in plaats van een van zijn geheel vrijstaande ploeggenoten te bedienen.

Een perfecte voorzet van Jeremy Lemmens op Paul Schröders werd door laatstgenoemde van dichtbij tegen de Magreb-doelman geschoten. In de slotfase gooide de thuisclub alles naar voren en leek EVV te bezwijken. Michel Vercruysse gaf echter geen krimp.