Lokale Omroep Echt - Susteren

Extra rekening houden met fietsende kinderen en jongeren

Na een vakantie van zo’n 6 weken starten maandag de scholen weer. Vanaf die dag gaan weer veel scholieren aan het verkeer deelnemen. Veilig Verkeer Nederland roept alle weggebruikers op om extra rekening te houden met fietsende kinderen en jongeren.

veilig-verkeer-nederland-vvn-scholen-begonnen
Foto; VVN

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen, of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Wees alert
Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar bijna 2 keer zo groot als in de rest van het jaar. Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vaak nog vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school.

U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.