Lokale Omroep Echt - Susteren

Feestelijke afronding nieuw orgel parochie Pey

Het Broederschap won de eerste prijs kleine groepen tijdens de vastelaovesoptocht met het thema ‘mit de vastelaovendj lasse weer alles aaf’. Rond het nieuwe orgel wordt een feestelijke dag georganiseerd.

Foto: Ton Tonnaer

Momenteel is nog een aantal vrijwilligers druk doende met werkzaamheden zoals bekabeling, aanpassen banken, bestellen stoelen, etc. Het is een hele operatie om een high tech orgel te plaatsen qua inrichting van de kerk en afstemming van het geluid. Uiteraard moet de organist even tijd hebben om het orgel goed te leren kennen. De eerste indrukken zijn echter fantastisch. Zondagmiddag 22 april zal het orgel ingezegend worden tijdens een feestelijk programma dat begint om 15.00 uur in de parochiekerk Pey.

Het Broederschap is wederom een project gestart. Het is de stichting Kinderdroomwens. Deze stichting zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar die een ernstig trauma hebben doorstaan. Denk daarbij aan het verlies van broertje of zusje, van een ouder, het lijden aan een langdurige of ernstige ziekte, misbruik of mishandeling.

Daarnaast is Stichting Kinderdroomwens actief in het ondersteunen van getraumatiseerde jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar die vastgelopen zijn in de maatschappij, met hun scholing, hun werk of met zichzelf in de knoop zitten en die richting nodig hebben in het leven. Er is gekozen voor een benefiet-brunch Deze zal in de tweede helft van 2018 plaatsvinden als onderdeel van een groter programma met muziek, dans en ander vermaak. Dit onder de lijfspreuk van Broederschap Ad Arbitrium Nostrum: ‘Nemo Pro Se Vivit” ofwel ”Niemand leeft voor zich alleen’.