Lokale Omroep Echt - Susteren

Fortuna Sittard verliest ondanks treffer van Perr Schuurs uit Nieuwstadt

Aanvoerder Perr Schuurs uit Nieuwstadt heeft vrijdag zijn eerste competitietreffer gescoord voor Fortuna Sittard dit seizoen. Desondanks verloor zijn ploeg met 4-2 van Jong Ajax.

logo-fortuna-sittard
©Logo Fortuna

Fortuna Sittard kwam vrijdag slecht uit de startblokken in Amsterdam. Al in de eerste minuut was het raak voor Jong Ajax via Cassiera en na een kwartier was de tussenstand zelfs al 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers door een doelpunt van Muric.

Vervolgens waren er kansen over en weer, maar beide keepers waren goed op dreef. In de tweede helft was het Fortuna dat een licht overwicht had. Na 5 minuten spelen in de tweede helft kreeg invaller Vidigal de kans op de aansluitingstreffer. Maar hij miste één op één met Jong Ajax-keeper Lamprou.

Aan de andere kant was het 5 minuten later wel raak door een doelpunt van opnieuw Muric: 3-0. Een half uur voor tijd leek het geloof bij Fortuna Sittard weer terug te komen na een doelpunt van Perr Schuurs. De verdediger uit Nieuwstadt staat volgens De Limburger nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax, PSV, Liverpool, Borussia Mönchengladbach, Manchester City en Tottenham Hotspur.

Volgens Lambert Schuurs, vader van Perr, waren vrijdagavond meerdere scouts aanwezig om de 17-jarige aanvoerder te bekijken. Vier minuten na het doelpunt van Schuurs maakte Semedo de aansluitingstreffer. Fortuna werd vervolgens sterker en sterker, maar wist het doel niet meer te vinden. Jong Ajax deed dat wel. Johnsen bepaalde de eindstand op 4-2. Door het verlies is Fortuna Sittard geen koploper meer in de Jupiler League.