Lokale Omroep Echt - Susteren

Gaat Perr Schuurs uit Nieuwstadt naar PSV?

Pas 17 jaar en nu al aanvoerder van Fortuna Sittard. Toch lijkt Perr Schuurs uit Nieuwstadt dat niet lang te blijven. Diverse media melden dat PSV verregaande interesse heeft in de jonge verdediger.

Foto: Fortuna Sittard

Zo zou technisch directeur Marcel Brands van PSV vrijdag 11 augustus in Koningsbosch zijn geweest om Perr Schuurs te bekijken in de oefenwedstrijd van Fortuna Sittard tegen SV Bergisch Gladbach 09.

Volgens Voetbal International ziet de club uit Eindhoven Schuurs als een ‘perfecte aanvulling’ voor Jong PSV. Het beloftenteam van PSV speelt net als Fortuna Sittard in de Jupiler League. Via die weg zou PSV Schuurs willen klaarstomen voor het eerste elftal in de Eredivisie.

De interesse in de talentvolle verdediger is groot. Zo liep Schuurs afgelopen zomer al enkele weken stage bij de Engelse topclub Liverpool.

Schuurs zelf blijft rustig onder alle belangstelling. Tegen L1 zegt hij het rustig te overwegen: “Als er zulke clubs achter je aangaan, ga je wel denken: moet ik dat doen of juist niet óf wanneer moet je een overstap maken.” Fortuna-trainer Sunday Oliseh moet er ondertussen niet aan denken dat zijn aanvoerder vertrekt.

Volgens diverse media zou PSV inmiddels onderhandelen met de zaakwaarnemer van Perr Schuurs. Zowel Fortuna als PSV houden de kaken stijf op elkaar als de LOES-redactie er naar vraagt. “Er is geen nieuws omtrent Perr. Zodra er iets te melden is, doen wij dat via onze website”, aldus een woordvoerder van Fortuna Sittard.

Woordvoerster van PSV: “Wij doen geen mededelingen of bevestigingen rondom al dan niet op handen zijnde onderhandelingen. Zodra een en ander definitief is, wordt het gecommuniceerd via onze social media kanalen.”

De voetballer uit Nieuwstadt heeft nog een contract bij Fortuna Sittard tot medio 2019, maar in de opportunistische wereld van het voetbal zegt dat niet zo veel. Het moge duidelijk zijn; Fortuna Sittard mag blij zijn met elke wedstrijd die Schuurs nog voor hen speelt. Het beloven 2 spannende laatste weken van de transfertermijn te worden.