Lokale Omroep Echt - Susteren

Geef je op voor de Oranje Fonds Collecte in Echt-Susteren

Stichtingen en verenigingen in Echt-Susteren kunnen zich weer opgeven voor de Oranje Fonds Collecte. Inschrijven kan tot 1 april.

Foto: Oranje Fonds

Van 22 tot en met 26 mei organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse Collecteweek, dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Deelnemende organisaties mogen 50 procent van de opbrengst zelf besteden aan een eigen maatschappelijke doelstelling.

Daarmee is de collecte een unieke kans voor elke sportclub, scouting of buurtvereniging om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de renovatie van een clubhuis of het organiseren van een teamuitje. De andere 50 procent besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de regio.

Op deze manier wordt elke opgehaalde euro besteed aan lokale maatschappelijke projecten, 100 procent dichtbij. Zo werkt elke deelnemende organisatie samen met het Oranje Fonds en haar partner voor de collecte RegioBank aan een sociaal en betrokken Nederland.

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om contactloos te betalen aan de deur of geld te werven via een online actiepagina. In 2017 werd in totaal ruim 647.000 euro opgehaald. In 2018 kunnen verenigingen weer deelnemen aan de collecteweek. Bekijk gelijk of uw collectegebied nog beschikbaar is en vraag vrijblijvend informatie via oranjefonds.nl/collecte of 0900 4488 448.