Lokale Omroep Echt - Susteren

Geen gewonden bij schoorsteenbrand Maria Hoop

Bij de schoorsteenbrand in de woning aan de Vlaskuilseweg in Maria Hoop is niemand gewond geraakt. De brand was minder ernstig dan aanvankelijk gedacht.

© LOES ACTUEEL/Riny

Donderdag Rond 18.40 uur kreeg de brandweer de melding van een schoorsteenbrand aan de Vlaskuilseweg 68. Tijdens het aanrijden gaf de melder door dat het dak ook zou branden. Hierop heeft de meldkamer de brand opgeschaald naar middelbrand.

Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig bleek dat in de aanbouw de kachel in brand stond. De brand had zich inmiddels uitgebreid naar het systeemplafond van de aanbouw. De bewoners hadden geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dat lukte niet vanwege de vele rook en vuur.

Door snel ingrijpen van de brandweer was de brand snel geblust en bleef de schade beperkt. Uiteindelijk bleek het om een kleine brand te gaan. Het tweede blusvoertuig en de hoogwerker zijn niet ingezet. Tijdens de naverkenning door de brandweer, bleek toch nog een van de bewoners last te hebben van de ingeademde rook. Uit voorzorg is een ambulance ter plaatse gestuurd. Salvage zal de schade samen met de bewoners verder in kaart brengen. De bewoners kunnen gewoon in de woning verblijven.


LEES OOK:

Grote brand in Maria Hoop