Lokale Omroep Echt - Susteren

Projectontwikkelaar lanceert nieuwe website met informatie over Hilton-hotel Koningsbosch

In eerste instantie wilde Jan Stor, directeur van projectontwikkelaar Gelasius, een voorlichtingsbijeenkomst organiseren, maar de vergunningsaanvraag hiervoor werd afgewezen.

Foto: Redactie LOES

Om inwoners van Koningsbosch alsnog van informatie te voorzien, wordt de volledige procedure tot nu toe via een nieuwe website naar buiten gebracht. Op de website die binnenkort wordt gelanceerd, komen details te staan over het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad, landelijk bureau Bibob, de achtergrond van het Bibob-rapport, de investeerders en de exploitant.

Eind oktober werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren een omgevingsvergunning weigert vanwege het vermoeden van crimineel geld. Volgens onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch