Lokale Omroep Echt - Susteren

Gemeente schaft meer elektrische laadstations aan

De gemeente Echt-Susteren schaft 10 elektrische laadstations aan. Op dit moment staan er al 4 in onze gemeente.

Archieffoto. © Bontenbal
Archieffoto. © Bontenbal

Elektrisch (auto)rijden staat volop in de belangstelling. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Eigenaren van een elektrische auto betalen namelijk minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine.

Verschillende automerken spelen in op deze ontwikkeling en bieden steeds meer elektrische auto’s. Op het gebied van energieopslag worden lichtere accu’s ontwikkeld, met een grotere actieradius. Door elektrisch rijden belasten we onze omgeving minder en dragen we samen bij aan een duurzame gemeente.

De gemeente heeft daarom besloten om 10 laadstations aan te schaffen, als uitbreiding op de bestaande 4 laadpalen. De palen worden op strategische locaties binnen de gemeente geplaatst, zoals pleinen en parkeerplaatsen. Naar verwachting zijn de eerste laadpalen in 2017 in het straatbeeld te zien én te gebruiken.

Dan kunnen 28 auto’s op hetzelfde moment geladen worden. Wethouders Wackers is verheugd over de komst van de laadpalen: “Met de laadpalen kunnen automobilisten straks ook in het Smalste Stukje Nederland makkelijk e-laden en bijdragen aan een duurzamere wereld. Daar worden we allemaal beter van”.


Meer nieuws over Echt-Susteren