Lokale Omroep Echt - Susteren

Gevaarlijke Salmonella in Biologische Kruidenmixen van Aldi

Supermarktketen Aldi roept 3 smaken Biologische Kruidenmixen terug. Mogelijk zijn deze besmet met de Salmonella bacterie.

Foto: Aldi

De kruidenmixen zijn van producent Merschbrock-Wiese. Het gaat om de volgende smaken: Wok kruidenmix (houdbaarheidsdatum: 01-03-2020), Kerriepoeder (houdbaarheidsdata: 17-10-2019 en 01-03-2020) en Ras en hanout (houdbaarheidsdatum: 01-03-2020).

Uit voorzorg roept de supermarkt de producten, die verkocht zijn vanaf 2 augustus 2017 terug. Deze Salmonella bacterie kan bij consumptie gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Een salmonellabesmetting kan leiden tot diarree, buikpijn, last van je maag en koorts.

De klachten houden meestal een paar dagen aan en gaan vanzelf weer over. Bij risicogroepen (kinderen tot 5 jaar, zwangeren, zieken en anderen met een verzwakte weerstand en bejaarden) kunnen de gevolgen van de bacterie heftiger zijn.

Aldi raad je aan de kruidenmixen niet te eten en, al dan niet aangebroken, in één van haar winkels te retourneren. Je krijgt vanzelfsprekend het aankoopbedrag terug. Voor andere kruidenvarianten geldt dat ze geschikt zijn voor gebruik. De supermarkt biedt haar excuses aan voor het ongemak.