Lokale Omroep Echt - Susteren

Grijp je kans en geef je op voor een masterclass met Ernst Daniel Smid

Ernst Daniel Smid zoekt de stem van Sittard-Geleen maar deze mag ook uit Echt-Susteren komen!

v.l.n.r. Michel Sluysmans, Ernst Daniël Smid en Servé Hermans
Michel Sluysmans, Ernst Daniël Smid en Servé Hermans

Op zondag 20 augustus is Ernst Daniel Smid op zoek naar de stem van Sittard-Geleen. Professionele en amateur- zangers en zangeressen kunnen zich inschrijven voor een unieke masterclass van Smid in Schouwburg De Domijnen.

Deelnemers werken onder persoonlijke begeleiding van Smid aan een lied of aria van hun keuze. Degene die aan het einde van de dag de meeste indruk heeft gemaakt met zijn stem, wordt door Ernst Daniel Smid uitgenodigd om samen met hem het uitgekozen nummer te zingen tijdens de *mega-sing-a-long 10.000 stemmen op 9 september op de Markt van Sittard.

Aanmelden is mogelijk tot 13 augustus bij tessa.reijnders@dedomijnen.nl. Bij aanmelding dien je ook het lied, waaraan je met Ernst Daniel Smid wilt werken, kenbaar te maken. Op basis van de aanmeldingen wordt een planning gemaakt, deze ontvangt je uiterlijk 15 augustus. Deelname is gratis, meer info via www.dedomijnen.nl/extra.

De masterclass van Ernst Daniel Smid én de mega-sing-a-long 10.000 stemmen, maken onderdeel uit van de activiteiten tijdens het themajaar Paspoort niet nodig bij De Domijnen. De cultureel intendanten van De Domijnen, Michel Sluysmans en Servé Hermans verwennen inwoners van Sittard-Geleen en de regio dit jaar met verschillende uiteenlopende projecten. Zo volgen later dit jaar nog een euregionale tienerruil en Agape, een liefdevol kerstverhaal.

*Op zaterdag 9 september om 20.30 uur vindt er op de Markt van Sittard een mega-sing-a-long met Ernst Daniel Smid plaats. Bezoekers kunnen meezingen met populaire licht-klassieke muziek zoals het Slavenkoor van Verdi, alom bekende evergreens van bijvoorbeeld Shaffy en andere heerlijke meezingers, zoals musicalhits. Iedereen mag en kan meezingen. Ernst Daniel Smid en fanfare Concordia uit Ittervoort loodsen alle stemmen vakkundig door het repertoire en langs alle noten. Teksten hoeven ook niet uit het hoofd geleerd te worden, er worden die avond tekstboekjes uitgedeeld.