Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Harrie Ramakers uit Nieuwstadt dreigde met bloedspoor door heel Nederland’

Justitie wil een verbod op motorbende Bandidos om een einde te maken aan het geweld en de criminaliteit van de motorclub.

© Bandidos mc

Dat bleek dinsdag tijdens een civiele zaak in Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zitten de problemen diep in de cultuur van de bende verankerd.

De officieren betoogden: “Nederlanders moeten veilig naar de sportschool kunnen gaan, of naar een café of naar de markt zonder in een primitieve gewapende stammenstrijd terecht te komen. De inwoners van Nieuwstadt, Susteren en Kerkrade moeten rustig kunnen slapen zonder angst voor handgranaten of molotovcocktails in hun straat.”

Volgens het OM dreigde Harrie Ramakers, voormalig inwoner van Nieuwstadt, met een bloedspoor door heel Nederland als zijn zoon iets zou overkomen. Dat zou de Bandidos-president hebben gezegd in een gesprek met de politie vlak na de aanslag op zijn woning in Nieuwstadt. Zijn zoon vertelde daarop aan de politie hetzelfde te zullen doen als zijn vader zou worden doodgeschoten.

De advocaat van de Bandidos zei in de rechtszaal dat justitie alleen problemen heeft met de Limburgse afdeling. Daarom zou het volgens hem onterecht zijn om de hele motorclub te verbieden. De zaak gaat vrijdag verder.