Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Hilton blijft plan hotel Koningsbosch steunen’

De internationale hotelketen Hilton wil doorgaan met de plannen voor een hotel in het oude klooster in Koningsbosch.

Foto: Redactie LOES

Eind oktober wordt bekend dat de gemeente Echt-Susteren de vergunning voor de ontwikkeling van het hotel weigert vanwege het vermoeden van crimineel geld. Volgens onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’

Hilton blijft achter het plan staan. “We blijven betrokken bij het project”, vertelt een woordvoerder van de hotelketen aan De Limburger. Projectontwikkelaar Gelasius heeft inmiddels een zienswijze ingediend om de omgevingsvergunning alsnog te krijgen. De gemeente Echt-Susteren bestudeert de zienswijze van Gelasius op dit moment.

Gelasius-directeur Jan Stor reageert ‘zeer blij’ bij De Limburger. “Er is niets mis met het project en alles berust op waarheid. Hilton heeft zelf ook nog een second opinion naar Gelasius gedaan en daar kwam ook uit dat alles in orde is.”


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch