Lokale Omroep Echt - Susteren

Hoofdverdachte moord op Andy de Heus uit Pey langer vast

Ron S. uit Sittard, de hoofdverdachte in de moordzaak van Andy de Heus uit Pey blijft langer vastzitten.

Foto: Politie Echt

S. werd dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus. Het voorarrest werd vrijdag met 14 dagen verlengd, liet het Openbaar Ministerie weten op Twitter.

De man uit Sittard zat vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland vanwege druggerelateerde delicten. Op 7 maart 2018 is de verdachte overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt in elk geval nog tot in het najaar van 2019.

Op dinsdagavond 18 december 2012 verliet Andy de Heus zijn woning. Na zijn vertrek is er niets meer van hem vernomen. Na de vermissing startte de politie een grootschalig onderzoek om te achterhalen waar de vermiste Andy de Heus is gebleven. Er zijn verschillende zoekacties geweest. Zo is er in 2013 in het Julianakanaal bij Roosteren gezocht en in 2015 in en rondom woningen op een vakantiepark in Stevensweert. Daar werd Andy de Heus niet aangetroffen.

Begin 2016 zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Later is er nog een derde verdachte aangehouden. Op 18 februari 2016 is, bij een zoekactie in en rondom de visvijvers in Stevensweert,  het stoffelijk overzicht van Andy de Heus aangetroffen. Andy de Heus is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie blijft op zoek naar mensen die meer informatie hebben over wat er in 2012 met Andy de Heus is gebeurd.


LEES OOK:

Verdachte van moord op Andy de Heus uit Pey opgepakt in cel