Lokale Omroep Echt - Susteren

Hoofdverdachte moord op Andy de Heus uit Pey wordt uitgeleverd

De man die verdacht wordt van de moord op marktkoopman Andy de Heus uit Pey wordt naar verwachting eind dit jaar door Duitsland uitgeleverd aan Nederland.

© Politie Echt

Ronny S. (49) uit Sittard is in Duitsland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor drugsdelicten. Volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft de Duitse justitie de procedure gestart om S. zijn celstraf verder te laten ondergaan in Nederland.

Omdat S. in Nederland verdacht wordt van een zwaarder misdrijf, heeft de Duitse justitie tevens een rechtszaak tegen hem wegens brandstichting in een café aan de Millenerweg in Selfkant-Tüddern geseponeerd, weet De Limburger.

Andy de Heus uit Pey, vader van 2 kinderen, werd sinds 18 december 2012 vermist nadat hij zijn woning in Pey verliet. De mobiele telefoon van De Heus is op de avond van de verdwijning uit de lucht gegaan aan de Maaseikerweg in Susteren. Daar was toen ook de gsm van Ronny S. De grijze Volkswagen Caddy van De Heus werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Jarenlang werd er naar hem gezocht.

Donderdagmiddag 18 februari 2016 werd het lichaam van Andy de Heus na technisch onderzoek aangetroffen bij een visvijver in Stevensweert. Dinsdag 16 februari 2016 startte de politie met een zoekactie waarbij onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden werden ingezet.


Al het nieuws over de vermissing van en moord op Andy de Heus uit Pey