Lokale Omroep Echt - Susteren

Hospice Mariaveld Susteren houdt open dag

Hospice Mariaveld organiseert op zaterdag 14 april een open dag. De hospice van Zuyderland opent de deuren van 13.30 tot 16.30 uur.

© Zuyderland

Onder het genot van een kopje koffie krijg je uitleg over de hospicezorg en een rondleiding aangeboden door een van de medewerkers. Je vindt het hospice aan de Jozefstraat 1 in Susteren. In Hospice Mariaveld staan lichamelijke, emotionele, sociale en spirituele behoeften voortdurend centraal.

De zorg daar richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die nog rest én op de kwaliteit van sterven. Dankzij het team dat bestaat uit gespecialiseerde verzorgenden en verpleegkundigen, probeert het hospice het lijden zoveel mogelijk te verzachten. Hierbij is ook de ondersteuning van een team enthousiaste vrijwilligers onmisbaar.

Deskundige hulp en begeleiding zijn altijd noodzakelijk: ook als genezing niet meer mogelijk is. Zuyderland beschikt daarom over twee hospices waar mensen in een huiselijke sfeer de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen: Hospice Daniken (Geleen) en Hospice Mariaveld (Susteren).

In deze twee hospices kun je 24 uur per dag een beroep doen op een multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in palliatieve terminale zorg. In Hospice Daniken in Geleen zal 12 mei (van 13.30 tot 16.30 uur) een open dag plaatsvinden.