Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Project hotel Koningsbosch mogelijk gefinancierd met crimineel geld’

Het hotel in Koningsbosch staat op losse schroeven. De gemeente Echt-Susteren weigert een omgevingsvergunning vanwege het vermoeden van crimineel geld.

Dat staat in een brief die naar alle raadsleden is gestuurd. Volgens het onderzoek van Landelijk Bureau Bibob ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.”

Het onderzoek naar Gelasius Vastgoedmaatschappij BV uit Nijmegen werd uitgevoerd op basis van de Wet Bibob in opdracht van de gemeente. Deze wet maakt het voor gemeenten mogelijk om de aanvrager van de vergunning te laten natrekken. Daarbij wordt er onder andere gelet op de geldstromen. Op deze manier kan worden voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert.

In het klooster zou een exclusief hotel gevestigd worden van Hilton. Gelasius heeft nog twee weken om bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeente om de vergunning te weigeren.

Bekijk hier een eerdere reportage over het geplande hotel met de mening van de inwoners van Koningsbosch:


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch