Lokale Omroep Echt - Susteren

Inschrijving Roermond City Swim officieel van start

Wil je 25 augustus meedoen aan de Roermond City Swim? Dan kun je je nu inschrijven.

Foto: Roermond City Swim

Wacht niet te lang met inschrijven, want er is slechts een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Roermond City Swim was op zoek naar een tweede goed doel en daarom werd er gedurende twee weken een publieksstemming georganiseerd.

In totaal zijn er ruim 12.250 stemmen uitgebracht op de vijf genomineerden die in de race waren om het tweede goed doel van Roermond City Swim te worden, naast Toon Hermans Huis Roermond. Stichting StopHersentumoren.nl kwam na een beoordeling door een vakjury als winnaar uit de bus.

Waar het publiek mogelijk wat meer op de factoren ‘sympathie’ en betrokkenheid bij het goede doel heeft gestemd, maakte de vakjury een meer inhoudelijke afweging op basis van kwaliteit en ambitie van de onderliggende plannen, de ambities van de organisatie, de mate waarin ondersteuning door Roermond City Swim voor het goed doel het verschil kan maken (de ‘impact’ die ondersteuning door Roermond City Swim voor het goed doel kan maken), aansluiting bij de ambities van Roermond City Swim en maatschappelijke relevantie.

Daarnaast keek de vakjury ook naar betrokkenheid en enthousiasme vanuit het goed doel om aansluiting te zoeken bij Roermond City Swim. Dit heeft betrekking op de kwaliteit en originaliteit van de aangeleverde pitch, maar ook op de inspanning om de achterban te mobiliseren.

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de partnerbijeenkomst bij Toon Hermans Huis Roermond, waarbij ruim 70 partners van Roermond City Swim aanwezig waren. Toon Hermans Huis Roermond was het goed doel van de vorige editie en ook in deze tweede editie is deze organisatie één van de twee goede doelen waar de zwemmers geld voor gaan inzamelen.

Vorig jaar ontving het goede doel 50.000 euro vanuit Roermond City Swim. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen bij Roermond City Swim. Met name de zoektocht naar het tweede goed doel, de euregionale ambities van het evenement, het programma voor scholen in samenwerking met zwemverenigingen en de extra focus om meer jeugd aan het bewegen te krijgen werden nader toegelicht.

Van Jolien Swagten (vertegenwoordiging vanuit scholen en deelneemster editie 1) en Léon Op de Coul (voorzitter stichting Roermond City Swim en vertegenwoordiger vanuit bestuur) hoorden de vertegenwoordigers van Stichting Stop Hersentumoren het goede nieuws.