Lokale Omroep Echt - Susteren

Jan, Jans en de Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. De kinderpostzegelactie is de meest gewaardeerde goede doelenactie van Nederland en is uniek in de wereld.

Miljoenen Nederlanders zijn opgegroeid met de vaak herkenbare, grappige gebeurtenissen uit het leven van Jan en Jans, Catootje, Jeroen-poep-aan-je-schoen en de grote rode Je-weet-wel-kater. Al meer dan 40 jaar staat er wekelijks een strip in het tijdschrift Libelle. Als eerbetoon aan de in januari overleden tekenaar Jan Kruis, schitteren de personages uit Jan, Jans en de Kinderen dit jaar op de kinderpostzegels.

Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle: “Wij zijn bij Libelle heel vereerd dat onze populaire stripfamilie wordt vereeuwigd in deze postzegels. Iedereen kent Jan, Jans en de Kinderen. Dat maakt ze ook zo geschikt voor de kinderpostzegels en het goede doel dat eraan vastzit.”

Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels: “De strips zijn nog altijd een feest der herkenning, dat maakt deze kinderpostzegels ook zo leuk. Hoewel de karakters geen dag ouder worden, zijn de verhalen nog steeds heel actueel.” Op 27 september gaat de Kinderpostzegelactie van start. Met de opbrengst worden kinderen geholpen, in Nederland en in het buitenland.