Lokale Omroep Echt - Susteren

Jorg Sevriens presenteert Winterse 50 bij LOES

Luister op Eerste Kerstdag naar de grootste kersthits in de Winterse 50 bij de Lokale Omroep Echt-Susteren.

Foto: Fotoclub Echt
Foto: Fotoclub Echt

De Winterse 50 is rond de kerstdagen te horen bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. In de hitlijst staan elk jaar de populairste kersthits die ooit zijn gemaakt.

Van golden-oldies White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay.

Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 15 edities op de hoogste plek.

Andere nummers die altijd bovenin staan, zijn klassiekers zoals Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. En vergeet ook Youp van ’t Hek niet. Zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10. In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de nieuwste kersthits. Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen.

LOES-radio zendt de Winterse 50 uit op Eerste Kerstdag (zondag 25 december) van 13.00 tot 17.00 uur. De presentatie is in handen van Lunchbox-stem Jorg Sevriens.