Lokale Omroep Echt - Susteren

Juliana’31 nieuwe tegenstander EVV in Derde Divisie

Het voetballandschap gaat er komend seizoen anders uitzien. In de Derde Divisie Zondag zal EVV het moeten opnemen tegen diverse nieuwe tegenstanders, zoals Juliana’31.

De ploeg uit Echt stelt de nieuwe tegenstanders de komende periode zelf aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Juliana’31.

© SV Juliana'31
© SV Juliana’31

Malden, gelegen onder de rook van Nijmegen, is een plaats in de gemeente Heumen. De naam Malden werd voor het eerst vermeld in een akte uit 1247 die men gevonden heeft in het Sint-Agathaklooster bij Cuijk.

Er zijn echter aanwijzingen dat er al lang daarvoor bewoning was; in het centrum van Malden zijn resten van een voorraadschuur uit ongeveer 700 v.Chr. aangetroffen.

Deze ruim 11.000 inwoners tellende plaats is de thuisbasis van Juliana’31. Op 6 augustus 1931 werd de vereniging opgericht en in 2007-2008 werd Juliana’31 kampioen in de tweede klasse om een seizoen later direct weer kampioen in de eerste klasse te worden.

Als kersverse hoofdklasser werd promotie naar de nieuw geïntroduceerde topklasse gemist, maar in 2013 werd via de nacompetitie alsnog promotie afgedwongen naar de Topklasse. Echter, het verblijf was kortstondig en de Maldenaren degradeerden na één seizoen weer naar de Hoofdklasse.

In 2016 werd, na een zeer succesvol verlopen seizoen, het kampioenschap in de Hoofdklasse C behaald en doet Juliana’31 haar intrede in de Derde Divisie. De Maldenaren zullen ongetwijfeld hun lesje geleerd hebben en de verwachting is dan ook dat Juliana’31 zich zal handhaven in de Derde Divisie.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma