Lokale Omroep Echt - Susteren

Kernenomloop stopt definitief

Na 10 succesvolle edities valt helaas het doek voor de Kernenomloop Echt-Susteren, de enige UCI 1.2 koers in Limburg.

Jarenlang is het een kleine groep wielerliefhebbers gelukt om deze attractieve koers door het Smalste Stukje Nederland te organiseren. Een koers die graag bezocht werd door aanstormend talent in internationale elite/belofte ploegen. Mannen als Dylan Groenewegen, Max Walscheid en Robert de Greef zijn in Echt als eerste over de streep gegaan en hebben vervolgens hun plek in het grote profpeloton gevonden.

Door persoonlijke omstandigheden hebben het afgelopen jaar verschillende vaste medewerkers hun bijdrage aan de organisatie moeten beperken of zelfs moeten beëindigen. “De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten” aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. Een intensieve wervingscampagne heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd. Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. Het is steeds moeilijker om sponsors bereid te vinden onze organisatie te steunen. Tot nu toe hebben de beperkt opgebouwde financiële reserves de teruglopende sponsorinkomsten kunnen compenseren, maar daaraan is bij de 10de editie ook een einde gekomen. “Het initiatief van Limburg Cycling om de organisatiekracht te versterken van de organisatoren van Limburgse wielerkoersen juichen wij toe, maar komt voor ons helaas net te laat”, aldus Janssen.

Niet alleen het kernteam heeft ervoor gezorgd dat deelnemers en toeschouwers hebben kunnen genieten van een mooie koers en vele nevenactiviteiten. We hebben altijd een beroep kunnen doen op veel vrijwilligers die o.a. als verkeersregelaar of motard een veilige koers mogelijk maakten. Ook de recreantentocht en de activiteiten voor de jeugd waren onmogelijk zonder de inzet van de vele vrijwilligers, benadrukt Janssen. “Wij willen allen die zich hebben ingezet voor deze 10 edities daarvoor hartelijk danken. Een speciaal woord van dank is zeker ook op zijn plaats voor het gemeentebestuur van de gemeente Echt-Susteren. De samenwerking en ondersteuning is altijd buitengewoon goed geweest en heeft er zeker toe bijgedragen dat de Kernenomloop Echt-Susteren een begrip is in de Nederlandse wielerwereld”.

“Gelukkig kunnen wij terugkijken op 10 succesvolle edities van de Kernenomloop, die in de wielerwereld niet alleen in Echt-Susteren maar in geheel Nederland en daarbuiten grote bekendheid genoot. Een uitdagend parcours, een aansprekend deelnemersveld en een perfecte organisatie waren onze kenmerken. Door ons werk hebben we de wielersport een grote dienst bewezen maar ook Echt-Susteren op de (wieler)kaart gezet. Daar zijn we met z’n allen heel trots op”, blikt Geert Janssen tevreden terug.