Lokale Omroep Echt - Susteren

Knuffelschaap Jack op het laatste moment gered van de slacht

Het dier stond al klaar in het slachthuis en mocht er van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet meer weg. Hoe uitzichtloos de situatie ook leek, Jack het schaap is toch gered.

Foto: Bernice Celik/Facebook

Eigenaresse Bernice Celik is enorm blij met dat nieuws. “Dankzij al jullie hulp…. alle krachten die we gebundeld hebben, is het mogelijk gelukt dat Jack met een 30-dagen eis terug komt naar huis!”, schrijft Bernice Celik op Facebook. Ook het Limburgse PVV-Kamerlid Dion Graus bemoeide zich met de zaak van schaap Jack.

Celik had het schaap een tijdje terug bij kennissen neergezet omdat het veel ruzie maakte met Jones, een andere ram. De kennissen konden wel een grasmaaier gebruiken. Wel werd meteen afgesproken dat het schaap uiteindelijk weer terug zou keren bij de eigenaren en dat het dier nooit doorverkocht mocht worden.

Alles leek prima geregeld tot Celik afgelopen donderdag erachter kwam dat Jack toch was doorverkocht. Ze werd gebeld door een vreemde man dat het schaap nog moest worden afgemeld omdat het dier zou worden geslacht. De vreemde man wilde het schaap laten slachten omdat het een gebroken poot zou hebben.

Eenmaal aangekomen in het slachthuis bleek het schaap helemaal niets te mankeren. Het slachthuis vond het dan ook maar een raar verhaal, maar de situatie leek desondanks uitzichtloos. Volgens de regels van de NVWA mag een dier het slachthuis niet meer leven verlaten, vanwege besmettingsgevaar.

Celik belde alle instanties af en riep mensen om hulp via sociale media. Uiteindelijk hielp dat en kreeg de eigenaresse toch nog goed nieuws. Jack moet nu nog 30 dagen in quarantaine blijven en mag daarna weer terug naar Celik, weet Emmen.nu.

Dames en heren,

Dankzij al jullie hulp…. alle krachten die we gebundeld hebben, is het mogelijk gelukt dat Jack met…

Geplaatst door Be-Nice Celik op vrijdag 11 augustus 2017