Lokale Omroep Echt - Susteren

Koningsbosch viert de carnaval

De carnaval staat voor de deur en in elke kern worden tal van activiteiten georganiseerd. Natuurlijk ook in Koningsbosch.

Foto: Emotions Vakfotografie, Koningsbosch

Vrijdagochtend zal Prins Eric I een bezoek brengen aan peuterspeelgroep op de Wip. Aansluitend zal er een bezoek aan basisschool ’t Keuningshöfke worden gebracht. Daar wordt samen met Jeugdprins Milan II, Jeugdprinses Sanja en de Poeteköpkes van de Sjool de Vastelaovend gevierd.

’s Avonds wordt er een bezoek gebracht aan het Vastelaovesbal Op de Boom. Zaterdagmiddag zullen Prins Eric I en zijn wijze Raad van Elf deelnemen aan de kinderoptocht met aansluitend de kindercarnavalsmiddig, die gehouden wordt in zaal van Pol.

’s Avonds, na het bezoeken van de receptie van CV de Aester Sjaelen Uul in Pey, brengt Prins Eric I en zijn gevolg een bezoek aan het vastelaovesbal in café de Boesjer en later bezoeken ze het bal in café ’t Pintje.

De leden van de carnavalsvereniging zullen zondag geheel besteden aan het bezoeken van alle zieken en 80-plussers op de Boesj en hun een fruitschaal aanbieden. Prins Eric I zal persoonlijk de Boesjenaren in de ziekenhuizen voorzien van een fruitschaal.

Maandag om 14.11 uur zal bij het carnavalsmonument, gelegen aan het Koningsplein, de grote carnavalsoptocht van start gaan. De optochtroute is als volgt: Vertrek vanaf het Koningsplein via Op de Driessen, Haverterstraat, Kerkstraat, Molenweg, Koestraat, Haverterstraat, Kerkstraat, Prinsenbaan, Op de Driessen terug naar het Koningsplein. Vanaf 10.00 uur kunnen de deelnemers aan de optocht hun optochtnummer ophalen in Café van Pol. Na de optocht zullen Prins Eric I en zijn gevolg een bezoek brengen aan alle cafés in het dorp.

De vereniging verzoekt iedereen om deze dag het Koningsplein, Philips II straat en Op de Driessen vrij te houden van auto’s, zodat de deelnemers zich hier kunnen opstellen. Ook wordt vriendelijk verzocht om langs de optochtroute geen auto’s te parkeren.

Op de laatste carnavalsdag (dinsdag) vindt de afsluiting van de vastelaovend plaats. Deze ceremonie zal plaatsvinden bij ’t carnavalsmonument, gelegen aan het Koningsplein. Aanvang van deze happening is circa 17.11 uur, waarbij diverse praalwagens van de optocht van Herkenbosch worden verwelkomd. Woensdag zitten de dolle dagen er weer op. Zoals gebruikelijk sluiten de leden van CV de Papegaai de vastelaovestijd af met een bezoek aan de Heilige Mis om 19.00 uur in de parochiekerk van Koningsbosch, om daar een askruisje te halen.


Al het nieuws over de Vastelaovend in Echt-Susteren