Lokale Omroep Echt - Susteren

Koninklijke onderscheiding voor José van Buggenum uit Sint Joost

José van Buggenum uit Sint Joost is zondag Koninklijk onderscheiden door burgemeester Jos Hessels. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De 60-jarige José van Buggenum is vanaf 1992 als vrijwilliger actief voor de stichting Jeugdwerk St. Joost, waar zij zich nu al ruim 20 jaar inzet als bestuurslid. Naast tal van andere werkzaamheden is zij tevens coördinator van grote activiteiten zoals het jeugdcarnaval (1996-heden).

De vrijwillige inzet van José van Buggenum gaat verder dan het Jeugdwerk alleen. Zo is zij ook (bestuurlijk) actief bij de stichtingen Gemeenschapsbelangen St. Joost (2006-heden) en ’t Patronaat St. Joost die het gemeenschapshuis beheert (2013-heden). Verder maakt zij zich verdienstelijk bij de plaatselijke schutterij (1994-heden), waar zij zo’n 10 jaar een bestuursfunctie vervulde.

In de periode 1983-2015 was van Buggenum mede kartrekker en kledingmaker bij carnavalsgroep De Poejakkers. Ze kreeg het lintje bij de start van de receptie van Jeugdcarnavalsvereniging De Kroekestöp in ‘t Patronaat in Sint Joost. Bekijk hieronder de foto’s.

Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES