Lokale Omroep Echt - Susteren

Koninklijke onderscheidingen voor de heren Wilms en Ruijten

Op vrijdag 31 Augustus 2018 reikte burgemeester Hessels een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Wilms en aan André Ruijten.

De uitreiking vond plaats bij gelegenheid van het jaarlijkse vrijwilligersfeest van de stichting Gemeenschapsbelangen Sint Joost

Beide heren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Wilms is als vrijwilliger al vele jaren in Sint Joost (bestuurlijk) betrokken bij de stichtingen Gemeenschapsbelangen / ’t Patronaat, het Jeugdwerk , buurtvereniging ’t Weerdje , en toneelvereniging Ons Genoegen ’84 .
Verder verricht hij kluswerkzaamheden (2005-heden en is hij al 13 jaar als maatje gekoppeld aan een cliënt van Huize Daelzicht.
In de periode van 2002 tot 2012 was de heer Wilms vrijwillig onderhoudsmedewerker bij de stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

De heer Ruijten verricht al vele jaren vrijwilligerswerk.
In Sint Joost is hij (bestuurlijk) actief voor de stichtingen Gemeenschapsbelangen / ’t Patronaat , Mannenkoor De Wiejerdzangers , het Jeugdwerk en de stichting Speelvoorziening.
Daarnaast zet hij zich in voor Zangkoor Corde et Animo te Maria Hoop en de Coöperatieve Vereniging van Eigenaars ‘t Postertbos .
In het verleden was de heer Ruijten gedurende 15 jaar vrijwilliger bij Aquariumvereniging Keizer Lotus.
Ook was hij een lange periode mantelzorger voor zijn schoonmoeder.