Lokale Omroep Echt - Susteren

Kortfilm Songerskop over eeuwenoude mythe in Echt-Susteren

Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude mythe: Juffrouw Zonder Kop.

Foto: geralt
Foto: geralt

Zij is in 1498 onthoofd en waart sindsdien ’s nachts rond met haar hoofd in haar handen. Deze verschijning geeft hen de keuze tussen het ongedaan maken van haar vloek of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij…

Om de film te realiseren heeft Limax Productions nog 2 000 euro nodig.  De producent is daarvoor een crowdfundingactie gestart. “Een mooi voordeel hiervan is dat wij mensen en bedrijven de mogelijkheid geven te investeren in het cultuurgoed van de Provincie Limburg en de gemeente Echt-Susteren. Iedereen kan meehelpen om van Songerskop een succes te maken.”

Door deze sage op beeld vast te leggen, wordt er volgens de makers een bijzonder stukje cultuurhistorie van Echt-Susteren behouden voor toekomstige generaties. Martijn Daamen (Don’t Kill the Messenger, Verkapt) schrijft het scenario. Samen met regisseur Ron Roumen (bekend van de speelfilm Crossroads en de tv-serie Wied es de Windj) en een aantal aanstormende filmtalenten moet Songerskop een bijzondere korte film worden.

Limax Film Productions uit Echt-Susteren maakte eerder het Nederlandse horrordrama Omega. De gemeente Echt-Susteren en een aantal anders sponsoren hebben de makers al gesteund.