Lokale Omroep Echt - Susteren

Kranenbroeker Bosloop voor Make-a-wish Nederland

Zondag 8 april wordt om 10.30 uur het startschot gegeven voor de achtste en laatste loop van de Kranenbroeker Bosloop-serie 2017-2018.

Foto: Recreatiesport Vereniging Kranenbroek

De opbrengst van deze april-loop komt geheel ten goede aan de Stichting Make-a-Wish Nederland. Deze stichting vervult wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Make-a-wish haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn en geen patiënt. Deze ernstig zieke kinderen verdienen het de ervaring van hun leven te krijgen en daarmee kracht en energie voor de toekomst.

Bijzonder is dat een van de vroegere jeugdleden van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek (RVK), Stefan Goertz, thans ambassadeur van Make-a-Wish in Limburg is. Stefan weet als geen ander hoe waardevol het is gedurende een ziekteperiode weer kind te kunnen zijn en ‘zorgeloos’ te kunnen genieten. Naast de inzet van vrijwilligers is er veel geld nodig om de wensen te vervullen.

RVK hoopt tijdens de Kranenbroeker Bosloop van april, naast een groot aantal deelnemers, ook vele bezoekers, supporters, familie, vrienden en bekenden te mogen begroeten. Bij de ingang van natuurgebied Kranenbroek zullen tijdens en na afloop van de bosloop tegen een geringe vergoeding frisdrank, koffie, thee en kleine versnaperingen te verkrijgen zijn om een zo groot mogelijke opbrengst te krijgen voor het goede doel, Make-A-Wish Nederland.

Het goede doel en de sportieve uitdaging zijn zeker de moeite van een bezoek aan het natuurgebied Kranenbroek waard. Een kwartier voor de start van de bosloop kan worden deelgenomen aan de warming-up. Het uitgezette en goed verzorgde parcours voert over landwegen en bospaden en bestaat uit een afstand van 2,5 km die een, twee, drie of vier keer kan worden afgelegd.

De wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door Recreatiesport Vereniging Kranenbroek uit Echt tijdens de maanden september tot en met april, elke tweede zondag van de maand. Aan de te lopen afstanden kan door iedereen worden deelgenomen: door jong en oud, beginnend loper, trimmer, jogger en wedstrijdatleet. Inschrijving voor de Bosloop is mogelijk tot 10.00 uur bij de schuilhut nabij de ingang van natuurgebied Kranenbroek.

Het programma is als volgt:

  • 10.00 uur: warming-up onder leiding van een erkend trainer
  • 10.15 uur: start 1 km jeugdloop
  • 10.30 uur: start 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km.

Iedere bosloop wordt een Limburgse vlaai verloot onder de deelnemers. Het inschrijfgeld voor de jeugd tot en met 12 jaar bedraagt 1 euro en voor lopers/loopsters van 13 jaar en ouder is het inschrijfgeld 2 euro. Het natuurgebied Kranenbroek is te bereiken door vanaf de verkeerslichten op de Rijksweg in Pey-Echt in de richting van Koningsbosch te rijden en vervolgens bij zeilmakerij Key-Doek links af te slaan. Daarna de toeristische aanduiding Kranenbroek volgen. De volledige uitslag wordt spoedig na de wedstrijd bekendgemaakt op de website van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek.