Lokale Omroep Echt - Susteren

LOES vormt nieuwe Streekomroep Midden-Limburg

De gezamenlijke lokale omroepen uit Midden-Limburg hebben dinsdag een startnotitie getekend voor de vorming van een gezamenlijke streekomroep.

Hiermee is de eerste belangrijke stap genomen om te komen tot een krachtige samenwerking waarmee de vernieuwing de komende jaren verder zal worden doorgevoerd. In Nederland zijn momenteel 260 lokale omroepen, die op termijn moeten worden samengevoegd tot 62 streekomroepen.

Tot de samenwerkende partners in Midden-Limburg behoren Omroep 3ML (Leudal en Maasgouw), Omroep LOESFM (Echt-Susteren), OR6 (Roerdalen), RTV Roermond (Roermond en Beesel) en WeertFM (Weert en Nederweert). In totaal wonen in deze regio 248.862 inwoners.

De komende drie jaar zal er een breed gedragen bedrijfsplan worden gemaakt. Hierin komen alle facetten van de omroep aan de orde: centraliseren en delen waar het kan, decentraliseren waar het moet. Faciliteiten, techniek en kennis zullen meer gedeeld worden. Veel aandacht voor hyperlokale onderwerpen en de bedrijfsvoering en journalistiek zal op een hoger niveau komen.

© Streekomroep Midden-Limburg
© Streekomroep Midden-Limburg

Eric van Hooy, voorzitter van LOESFM licht toe: “Wij zijn erg blij dat we deze eerste stap nu samen hebben gezet en zijn erg positief over de toekomst. Ons gezamenlijk belang is om zo dicht mogelijk bij de mensen te komen, dus in de haarvaten van de samenleving aanwezig te zijn. Door deze samenwerking kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars krachten en daardoor een belangrijke rol spelen in de media van Midden-Limburg.”

Lokale publieke omroepen blijken meer en meer onmisbaar om de lokale democratie, de betrokkenheid van de burgers en het dualisme tussen gemeenteraad en college werkelijk een kans te geven.


Meer informatie over de Lokale Omroep Echt-Susteren