Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Man richt windbuks op spelende kinderen in bos Susteren’

Een man heeft afgelopen maandag mogelijk een windbuks gericht op een 10-jarig kind dat een hutje aan het bouwen was in ’t Hout in Susteren. Moeder Joyce Ramakers is geschrokken en doet haar verhaal bij LOES.

Foto: Joyce Ramakers

De twee zoontjes van Joyce gingen een hutje bouwen in ’t Hout, dichtbij de Elzenweg in Susteren. “Ze hadden hun telefoon bij zich en een zakmesje dat ze op de kermis hadden gewonnen. Naud (12) ging op zoek naar een paar takken voor het hutje. Loek (10) was bij het hutje zelf bezig. Op een gegeven moment draaide Loek zich om en stond er een man met een windbuks of jachtgeweer op hem gericht”, vertelt Joyce aan de LOES-redactie.

Volgens Loek droeg de getinte man schoenen van Puma, een zwarte joggingbroek, een zwart vest met capuchon over het hoofd en een petje. De man had twee honden bij zich. Joyce: “Loek is na het voorval keihard naar huis gerend, maar hij werd gevolgd door de man, ook als hij van richting veranderde. Op een gegeven moment floot de man dan toch zijn loslopende honden terug.”

Loek bedacht zich toen dat zijn broer Naud nog in het bos was. “Nadat Loek het verhaal aan Naud had uitgelegd, zijn ze samen met het getrokken zakmesje teruggelopen naar het hutje. De man was toen al weg”, vertelt Joyce. De jongens zijn erg geschrokken.

Diezelfde dag nog belt Joyce naar de politie die vrijwel meteen komt. “De agent raadde me aan om aangifte te doen. Daarna zijn we met de agent naar de plek gegaan waar het gebeurd is. De agent heeft daar foto’s gemaakt.”

Een dag later is de politie langsgekomen om de aangifte op te nemen.” De politie had tevens nog een leuk cadeau voor de jongens. “Ze mochten op allerlei knopjes duwen in de politieauto en kregen een leuke politieknuffel.” En dat vonden de broertjes heel erg leuk. Zelf willen ze namelijk graag politieagent worden later.

De politie bevestigt tegenover LOES dat een man ‘iets’ gericht heeft op de spelende kinderen. “De wijkagent is vervolgens met ouders en kinderen in gesprek gegaan. Echter dat gesprek leverde geen aanwijzingen of aanleiding op om er verder iets mee te doen”, laat een woordvoerster van de politie weten.