Lokale Omroep Echt - Susteren

Mannen worden verdacht van het kapen van een helikopter in Limburg

Vanmiddag vond in Roosteren een politie-inzet plaats waarbij een verdachte door een arrestatieteam van de politie is neergeschoten. Deze verdachte is aan zijn verwondingen overleden.

De mannen worden verdacht van het kapen van een helikopter in Limburg. Met deze gekaapte helikopter was het vermoedelijk de bedoeling een veroordeelde te bevrijden uit het gevangenis in Roermond.

Tijdens de achtervolging heeft een verdachte zich ontdaan van een langwerpige tas waarin later onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten.

Momenteel wordt er door de politie-eenheden ter plaatse nog steeds onderzoek gedaan. Verder zijn er diverse goederen aangetroffen die behulpzaam waren geweest bij de ontsnappingspoging dan wel om hun vlucht mogelijk te maken. Naast de drie aangehouden verdachten is de politie nog op zoek naar een aantal andere verdachten van wie de identiteit inmiddels bekend is.

Ook deze verdachten zijn bij politie en justitie bekend vanwege hun relatie met de Amsterdamse liquidatiewereld. Het onderzoek naar deze verdachten is in volle gang.

 

Bekijk hier de volledige persconferentie