Lokale Omroep Echt - Susteren

Maud Golsteyn uit Nieuwstadt wint als eerste Nederlandse de Xterra Norway

De triatlete uit Nieuwstadt kwam na 1.500 meter zwemmen als tweede uit het water en begon met een achterstand van twee minuten op Louise Fox aan het mountainbiken.

Maud-Golsteyn
Foto; Maud Golsteyn/Twitter

Golsteyn maakte de achterstand op de Britse snel goed en reed een gedeelte van de 30 km-lange tocht samen met Fox. “Het begon te regenen, het was koud, modderig en glad en er moesten zo’n 1100 hoogtemeters overwonnen worden. Het fietsen was pittig!”, vertelt Maud Golsteyn aan L1.

Toen er flink geklommen moest worden, maakte Golsteyn zich los van Fox. De Nieuwstadtse bouwde vervolgens op de 10 kilometer hardlopen over sterk geaccidenteerd terrein haar voorsprong verder uit en kwam onbedreigd over de finish in Noresund. De Britse kwam bijna zes minuten na Golsteyn binnen.

Golsteyn heeft dit jaar al aan meerdere Xterra’s deelgenomen. Begin september staat er nog een Xterra op het programma in Denemarken. Zij weet nog niet of ze daaraan deelneemt. “Binnen een dag of tien beslis ik of ik in Denemarken start, maar ik blijf eerst nog een weekje genieten van het mooie Noorwegen.”

Bron